afritrading

‘Hoe snel hij alles vergat. Hield hij van me?»Vrouwen zijn soms onaangenaam verrassend dat de voormalige partner gemakkelijk klaar is om de pagina van eerdere relaties te sluiten en verder te gaan. Is het zo en waarom we de kloof anders kunnen waarnemen?

Controle van emoties

Veel mannen zijn grootgebracht in de traditie “Boys Do Not Cry”, nog steeds geworteld in de samenleving, proberen met al hun macht om hun gevoelens te verbergen. Uit gesprekken met klanten weten psychologen dat ze zich zorgen maken over de kloof, soms moeilijk om met eenzaamheid om te gaan. Maar het is moeilijk voor hen om het te bespreken.

“Sommige mannen geven er de voorkeur aan de situatie emotioneel” op te sluiten “,” zegt coach Chris Armstrong, “omdat het open staat om met een partner te praten voor hen om de controle over hun gevoelens te verliezen, zwakte te detecteren.

Vrouwen staan ​​in de regel niet toe dat hun ego niet in de weg staat van de manifestatie van emoties, het is gemakkelijker voor hen om oprecht te zijn. En hoewel een man ook lijdt aan wat er gebeurt, evalueren we hem vaak door de ogen van zijn ex -vrouw. En ze ziet de afwezigheid van gevoelens en spijt van zijn kant “.

Hij heeft het lange tijd meegemaakt

Hij zou kunnen bedenken aan het breken van je relatie op een moment dat je samen was, maar je er niet over vertellen.

“Mannen geven vaak hun gedachten niet uit, omdat ze roekeloos geloven dat alleen acties van belang zijn”, zegt Chris Armstrong. – Daarom voelt een vrouw in een relatie soms geen emotionele steun van een partner, omdat hij er zeker van is dat alleen acties helpen.

Op dezelfde manier in een situatie van afscheid: een man kan alleen een discussie beginnen als hij gelooft-iets anders kan worden gecorrigeerd. Beslissen dat dit onmogelijk is, hij zal gewoon vertrekken. En wanneer u opnieuw in uw gedachten terugkeert naar de kloof die is gebeurd, heeft hij dit pad al gehaald. Alleen alleen, en je wist er niets van “.

Scheiding van gevoelens en oplossingen

Na het afscheid kunnen veel vrouwen lange tijd nadenken vanwege wat er is gebeurd, terwijl mannen, zoals het lijkt, in de toekomst worden veranderd en meer geïnteresseerd zijn in de vraag-wat daarna?

Dit gebeurt deels omdat ze beter rationaliseren wat er gebeurt, het delen van de sfeer van oplossingen en emoties. Ze laten de ervaringen voor een bepaalde tijd los en gaan verder.

“Vrouwen lijden meer aan leegte in relaties”

“De traditionele zoektocht naar verschillen in de reacties van mannen en vrouwen berust altijd op dezelfde vraag: of ze aangeboren zijn, dat wil zeggen biologisch of verworven, sociaal -cultureel? – Opmerkingen Svetlana Aulkina, klinisch psycholoog en psychoanalyticus. – Evolutionaire psychologen verklaren de verschillen in emotionele reacties door echo’s van verschillende overlevingsstrategieën die onze voorouders ontwikkelden.

Dus een zorgzame vrouw met een grotere mate van waarschijnlijkheid zou haar nakomelingen beschermen, terwijl een dappere man zou worden gewaarborgd door succes in reproductie. In die zin moet een vrouw flexibel, empathisch gedrag aantonen op basis van gehechtheid en een subtiel begrip van gevoelens. De man is daarentegen emotioneel onafhankelijk en vrij.

Het grootste deel is gericht op het proces. Kinderen groeien, de volgorde onderhouden vereist het dagelijkse werk van de patiënt met het uitgestelde resultaat. En de mannelijke psyche is bestand tegen grote spanning op de korte termijn en is gericht op het analyseren van de situatie en het bereiken van een snel resultaat. Misschien verklaren deze evolutionair gevormde kenmerken het verschil in strategieën voor het opbouwen van relaties en het ervaren van een breuk in een paar.

Maar het is belangrijk om rekening te houden met de veranderde houding ten opzichte van de huwelijksunie in de xx eeuw. Voor de afgelopen zes eeuwen was het patriarchale huwelijk uitsluitend een wettelijke instelling voor de geboorte van kinderen, transfitities overbrengen en materiële waarden behouden. Deze unie, duidelijk gebaseerd op de verdeling van rollen, was niet gericht op wederzijdse liefde.

In het midden van de vorige eeuw werden voor het https://libidoverhogen.com/hoe-het-libido-bij-vrouwen-te-verhogen/ eerst huwelijken gecreëerd op basis van oprechte gevoelens. Dienovereenkomstig is de vereiste voor mentale comfort in de relaties scherp gegroeid. Dit maakte een huwelijk enerzijds psychologisch bevredigend anderzijds – meer kwetsbaarder en partners – emotioneel kwetsbaar.

Nu in een relatie willen zowel een man als een vrouw hun persoonlijkheden herkennen, gerespecteerd en onderhouden in moeilijke situaties. Seksuele harmonie is belangrijk geworden. Deze verhoogde verwachtingen vereisen onvermijdelijk nieuwe vaardigheden van ons: het vermogen om verschillen te bespreken, conflicten te maken, hun gevoelens te begrijpen en erover te praten.

Een groot aantal echtscheidingen is een teken van de afwezigheid van deze vaardigheden en tradities, bereidheid om de gecombineerde crisis te overwinnen. Dit geldt evenzeer voor zowel mannen als vrouwen.

Tegelijkertijd zijn vrouwen de initiatiefnemers van de scheidingen. Dat wil zeggen, vanwege hun kenmerken, lijden ze meer aan leegte in relaties, verraad, gebrek aan respect. Er kan worden aangenomen dat, ondanks de moeilijkheden om afscheid te nemen, voor hen emotioneel comfort in de vakbond belangrijker wordt dan voor mannen. “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *